מקצועות מבוקשים בקנדה

ב-18 לאפריל 2013 הציגה ממשלת קנדה שינויים מרחיקי לכת בנוהל ההגירה של בעלי מקצועות מיומנים לתחומי קנדה. במסגרת השינויים, המשרד לענייני אזרחות, הגירה וריבוי תרבויות יגביל את כמות סך כל הבקשות המוגשות ל-5,000 כל שנה, ול-300 בשנה בכל אחד מהמקצועות המפורטים מטה.

עובדים מיומנים (מקצועיים) פדרליים הינם בעלי השכלה מתאימה, ניסיון תעסוקתי, גיל מתאים, שליטה בשפה שהיא אחת מהשפות הרשמיות הנהוגות בקנדה, ואשר נבחרו כתושבי קבע בעקבות התאמתם לששת התנאים המוקדמים המראים על רצונם ויכולתם להשתלב מבחינה כלכלית בקנדה.

יש לזכור כי ללא הצעת עבודה מאושרת מחברה קנדית תצטרך להוכיח ניסיון מקצועי של שנה אחת לפחות באחד מהמקצועות הנדרשים במדינה זו.

רשימה חלקית של מקצועות מבוקשים בקנדה

רשימת מקצועות להגירה לקנדה:

  • מהנדסים בכירים
  • יועצים פיננסיים ויועצי השקעות
  • גיאולוגים וחוקרי ימים
  • מהנדסים אזרחיים
  • מהנדסים מכאניים
  • מהנדסים כימיים
  • הנדסת גיאולוגיה
  • מהנדסי מחשבים (מלבד מהנדסי תכנה ומעצבים)
  • מודדי קרקע
  • מתכנתים ומפתחי מדיה אינטראקטיבית
  • טכנאים ואנשי מכניקה של ציוד תעשייתי
  • מפקחי בריאות הציבור, בריאות הסביבה ובריאות תעסוקתית
  • אודיולוגים וקלינאי תקשורת
  • פיזיותרפיסטים
  • פיזיותרפיסטים תעסוקתיים
  • טכנולוגים של מעבדות רפואיות
  • טכנאים של מעבדות רפואיות ועוזרי פתולוגים
  • תרפיסטים של מערכת הנשימה, הזלפות קליניות וטכנולוגים קרדיופולמינאריים
  • טכנאי רנטגן רפואיים
  • מתעדים רפואיים
  • טכנאי קרדיולוגיה וטכנאי אבחון פיזיולוגי

לרשימה המלאה והמעודכנת של מקצועות מבוקשים בקנדה – לחץ כאן.

המומחים שלנו במשרד עו”ד דותן כהן יכולים לסייע למגישי הבקשות שיש להם ניסיון מקצועי מוכח באחד מהמקצועות שאותם פירטנו, לבדוק את התאמתם להגשת בקשה, ואת סיכויי הצלחתם במסגרת מסלול הגירה זה.

כמה מהדרישות בהן צריך לעמוד מגיש הבקשה

  1. יכולת להוכיח לפחות שנה אחת נסיון מקצועי רצוף, תוך עבודה במשרה מלאה, במשך 10 השנים האחרונות , או שווה ערך באם מדובר במשרה חלקית.
  2. עמידה בדרישות הבאות:
    • הכרה בתחום של מקצועות בדירוג 0 (משרות ניהוליות)
    • מקצועות בדירוג A (משרות מקצועיות)
    • מקצועות בדירוג B (מקצועות טכניים ועיסוקים מקצועיים)
  3. צבירת מספר נקודות מספיק במסלול של הגירה על בסיס מקצוע מבוקש ועמידה בששת הקריטריונים הנדרשים. סה”כ מספר הנקודות המינימלי הנדרש לצורך התאמה עומד כיום על 67 נקודות.
  4. עמידה במבחן הבודק את רמת השליטה בשפה, ואשר נערך על ידי גורם שלישי, תוך יכולת להוכיח שליטה במיומנויות השפה האנגלית או הצרפתית ברמה נאותה.
  5. יכולת להוכיח אמצעים פיננסיים מספיקים לצרכי התיישבות.
  6. הוכחת בריאות נאותה (תוצאות מבדק רפואי) ועבר נקי מבחינה פלילית.

לסיכום, אם אתה מעונין להגר לקנדה והינך מתאים לאחד מהמקצועות המבוקשים בקנדה, פנה עכשיו אל משרדינו ונשמח לעזור לך בתהליך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *