ויזות O

ויזת O מיועדת לאנשים בעלי כישורים מיוחדים בתחומים הבאים או באחד מהם: מדעים, אמנות, חינוך, עסקים או אתלטיקה. קיימים שני סוגים של ויזת O, O-1A ו- O-1B. דרישות הסף הן דומות, אך ויזת O-1B מיועדת אך ורק לאנשים בתחום הקולנוע או הפקות טלוויזיה.

 

 באופן כללי, דרישות הסף לקבלת ויזת O1 הן:

1.  כישורים מיוחדים בתחום המדעים, האמנות, החינוך, העסקים או האתלטיקה; ואשר

2.  הכרה  לאומית או בין-לאומית (O1A visa); או

3.  בתחום הקולנוע או הפקות הטלוויזיה – הכרה מתועדת בהשגים חריגים (O1B visa)

 

ראשית, יש להוכיח קיום הצעת עבודה / פרוייקט עתידי, תקפה למשך שנה אחת בלבד (מזמן הגשת הבקשה). בנוסף, משך הזמן של הויזה נתון לשינויים ולעדכונים, בכפוף למשך הפרוייקט / עבודה עבורם ניתנה, אך יוגבל לשלוש שנים מקסימום. בת / בנות זוגו וילדיו של המחזיק ויזת O-1 יכולים לעתור ולקבל ויזת   O-3.

שנית, המכשול העיקרי הוא הוכחת "כישורים מיוחדים, מעל ומעבר למצוי, בתחום האמנות" ו/או "הישגים יוצאים מגדר הרגיל". היכולת הבלתי רגילה יכולה להסתמך על ראיות שהינך מומחה ובר סמכא בתחום עיסוקך המקצועי.

הוכחת ההשגים היוצאים מגדר הרגיל בתחום הקולנוע או הטלוויזיה מהווה מכשול דומה אך קשה יותר ויש להוכיח שלמגיש הבקשה כשרון ברמה גבוהה והוא מוכר וידוע בתחום. ניתן לעשות זאת, למשל, באמצעות מועמדות לפרס/ים או זכייה בפרס/ים, או באמצעות מאמרים וביקורות הסוקרים את עבודת המועמד.

הוכחת כישורים בתחום המדע, החינוך, העסקים או האתלטיקה, תתבסס על  קיום של לפחות שלוש מהדרישות הבאות:

1.         קבלת פרסים ארציים או בינלאומיים;

2.         חברות בארגון שדרישת הסף בו הינה מצויינות מוכחת;

3.         מאמרים העוסקים במועמד בעיתונות המקצועית או בעיתונים חשובים;

4.         ביקורת על עבודותיהם של אחרים;

5.         עבודה מקורית, מדעית או אחרת;

6.         הוכחת בעלות על עבודה קיימת;

7.         המועמד יקבל או קיבל בעבר שכר גבוה ביחס לרמת השכר של אחרים העוסקים באותו תחום;

לצורך הוכחת  התבלטות בתחום האמנות, מומלץ שהמועמד יוכיח עמידה בתנאים של לפחות שלוש מן הדרישות הבאות:

1.         מאמרי ביקורת / סקירות בעיתונים חשובים או בעיתונות המקצועית

2.         תיעוד של הצלחות מסחריות או ביקורות טובות;

3.         הכרה במועמד מצד ארגונים, מבקרי עיתונות, סוכנויות או ארגונים ממשלתיים, או כל מומחה מוכר באותו תחום

4.         קיבל או עומד לקבל שכר גבוה.

 

האסמכתא המתועדת הנדרשת לצורך קבלת ויזות O הללו יכולה להיות בצורת תצהירים של מעסיקים ומומחים בתחום, חוזים, פרסים, וכדומה. בנוסף לכך יתבקש המועמד להסביר את אופי  עבודתו, משך הזמן שיידרש לו, לוח זמנים, ולהמציא חוות דעת של ארגון מקצועי.

לסיכום, יש קודם כל לקבל הצעת עבודה בארה"ב, ואחר כך להוכיח "כישורים יוצאים מגדר הרגיל", או "הכרה לאומית / בינלאומית" (בין יתר הדרישות).

האמור במאמר זה אינו מהווה חוות דעת משפטית ואינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. האחריות בשימוש על הנאמר במאמר הינה על הקורא בלבד.

 

מאמר זה נכתב ע"י משרד עו"ד דותן כהן, העוסק בתחום דיני ההגירה לישראל, ארה"ב, אוסטרליה קנדה. פרטי קשר: טלפון: 03-753-4000; אימייל: [email protected]